Länkar

Svenska vorstehklubben

Svenska Vorstehklubben bildades år 1917 och är en av landets äldsta specialklubbar. Klubbens ändamål är att främja aveln av mentalt sunda, jaktligt och exteriört fullgoda hundar, samt verka för utveckling av dressyr och allsidigt jaktligt och praktiskt bruk av de raser som administreras av klubben.

Hemsida >>


Jordbruksverket

Myndigheten har ansvar för djurskyddet; Här kan du få information om vilka regler som gäller allmänt för hundhållning, vilka krav som gäller för att transportera hunden eller om du exempelvis vill ta med hunden till utlandet. Sedan år 2000 har de ansvar för det obligatoriska centrala hundregistret där alla hundar respektive ägare finns registrerade via hundens unika id-nummer.

Hemsida >>


Svenska Kennelklubben

Svenska Kennelklubben har ansvar för registrering av hundar och därmed administrationen av hundregistret. Kennelklubben arrangerar även årligen ett stort antal utställningar.

Hemsida >>


Norsk Vorstehhundklubb

Specialklubben för de tre tyska stående fågelhundsraserna: korthåret, strävhår och långhårig vorsteher.

Hemsida >>


Kennel Landinarnas

Anders Landin är kanske vår mest framgångsrike tränare av stående fågelhund. Hans tips (CD/böcker) är nästan ett måste för alla som sysslar med jakt över stående fågelhund.

Hemsida >>


Långtora Hund & Sport

Amir Zand har från nästan ingenting byggt upp en fantastisk anläggning utanför Uppsala för träning av stående fågelhundar i fält. De erbjuder allt från lärarledda kurser till träningstillfällen på egen hand, mycket populärt bland vorstehfolk.

Hemsida >>


Rugdelia

En av Norges mer kända uppfödare av korthårig vorsteh. Många av deras hundar har blivit högt meriterade såväl i Norge som utomlands både på jaktprov och i utställningsringen.

Hemsida >>


Kennel Vitjar

Imponerande historiebeskrivning om legendariska hundar, och analyser kring avelsverksamheten i Norge. Årdalens Oblix från Kennel Vitjar är far till vår Kull F.

Hemsida >>


Avelsrådet

Rita Olsson är avelsråd för korthårig vorsteh och har stor kunskap om rasen. Hon har en egen hemsida www.birkhahn.se

Hemsida >>


Kennel Ganjos

Kenth och Anette Gustafsson är uppfödare av många framgångsrika jakthundar. Kenth är också utbildad jakthundsinstruktör och driver populära kurser för stående fågelhundar.

Hemsida >>